Onaj osjećaj

Ovo vjerojatno znate. Izlazite iz dvorane, mrvicu iscrpljeni, mrvicu oznojeni i već nakon nekoliko koraka, iako vam još možda i mišići drhte, pojavi se onaj osjećaj. Ako ste ikada išli s nekog treninga, onda znadete o kojem osjećaju pričam. Osjećaj koji vas ispunjuje snagom, poletnošću, energijom. 

Kao da neka drugačija krv kola vašim tijelom. Ta neka tekućina koja donosi ugodu, super osjećaj pomiješane snage i zahvalnosti te zadovoljstva zbog odrađenog.

Ako još niste ovo osjetili, tada je doista vrijeme da pokrenete svoje tijelo i dovedete se u jedno zdravo kretanje, djelatnost i vježbu. 

Nakon naših satova joge, polaznici se baš ovako dobro osjećaju. I kad biste očekivali   osjećati težinu i tromost zbog zahtjevnih asana i vježbi, vi osjećate lakoću, polet, radost. I to nije sve. Točno znate i osjećate kako ste danas ne samo nešto dobro učinili za sebe, već ste iznova pomaknuli zidove svojeg života. I to donosi još više mjesta u vašem životu, tijelu, srcu.

Svaki put iznova ste sve bogatiji i veći. Doista neprocjenjivo i uvijek u mislima i vlastitoj spoznaji kad se pojavi “onaj osjećaj”.

No to nije sve. Redovita praksa joge dovodi ne samo mogućnosti, zdravlje i radost u vaš život, već i odnosi tromost. Kako tijela tako i uma. Odnosi ona i bolove u kostima, leđima i čini da se ponovno osjećate, bez obzira na svoje godine, dobro u svojoj koži.

I da sve ostale benefite koji dolaze kroz praksu joge ignoriramo, samo ovo navedeno čini da se isplati.

Što ti misliš? Možeš se sjetiti “tog osjećaja”?

Ako ne? Pokreni se 🙂

Voli vas Danijel

Yoga studio Kokoro